Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu laser

Epilarea definitivă este o soluție ideală pentru a nu te mai epila niciodată cu ceară sau lame de bărbierit, un vis pentru multe femei. Înainte de a incepe însă, este absolut necesar să cunoaștem diferența dintre laser și lumina pulsată și unde se practică aceste epilari.

Ce este epilarea definitivă?

După cum sugerează și numele, epilarea definitivă constă în adoptarea unei metode care elimină nevoia de epilare sau bărbierit. Pentru aceasta, este necesar să distrugem bulbul responsabil de creșterea părului. Cu alte cuvinte, necesită mult timp și adesea o investiție financiară semnificativă.

epilare cu laser

Principiul epilării cu laser

Laserul proiectat pe piele se transformă în caldură atunci când întalnește părul. Încălzindu-l la bază, distruge bulbul acestuia, prevenind astfel orice recreștere

Zone ale corpului care pot fi depilate cu laserul

• Părul facial: Pentru a reduce drastic părul, laserul este o opțiune preferată pentru un număr tot mai mare de persoane. Deja, rezultatul său face posibilă satisfacerea persoanelor care își percep părul facial ca fiind inestetic. De asemenea, spre deosebire de aparatele de ras, nu face părul mai aspru și pielea mai închisă. În plus, gata cu coșurile după ras.

• Antebrațele și picioarele. Unii oameni au păr excesiv pe corp și nu se simt confortabil în corpul lor. Brațele și picioarele sunt în mod regulat zone expuse și relativ sensibile. Epilarea repetată, cu o lamă sau ceară, provoacă iritații pe care pe termen lung, oamenii vor să le evite.

Cui i se adresează

Epilarea cu laser este pentru femei și bărbați. Cu cât părul este mai închis și mai gros, cu atât pielea este mai deschisă la culoare; cu atât rezultatul laserului este mai bun. Epilarea cu laser funcționează foarte puțin pe părul blond. Cu laserul Quanta System Thunder, toate tipurile de piele pot fi tratate. Laserul Alexandrite este conceput pentru pielea albă, iar laserul Nd Yag este potrivit pentru pielea mată și neagră.

Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni

In timpul primului consult, medicul va stabili daca ești compatibil cu epilarea cu laser. Culoarea părului tău va determina acest lucru. Apoi va alege mașina în funcție de fototipul tău. Bărbierirea pielii înainte de ședință este obligatorie. Firele de păr nu trebuie smulse înainte de epilare deoarece bulbul trebuie să fie prezent pentru ca laserul să funcționeze. În timpul ședinței, purtarea ochelarilor de protecție este obligatorie. Tehnicianul laser setează laserul în funcție de pielea și părul tău (fluență, durata impactului și diametrul spotului). Zona este măturată metodic, centimetru pătrat cu centimetru pătrat. Fiecare aplicare a spotului nu durează mai mult de o secundă. Dupa ședință, zona depilată este ușor roșie așa că se aplică o cremă calmantă și reparatoare. Durata variază în funcție de zona de tratat: variază de la 5 minute pentru buza superioara pana la 45 minute/1 ora pentru picioarele complete.