Pe 9 Mai, Sibiul va gazdui summitul Uniunii Europene: 28 de sefi de state si guverne se vor afla in oras

In data de 9 Mai, Sibiul va fi gazda summitului Uniunii Europene. Aici vor fi asteptati 28 de sefi de state si de guverne, reprezentand fiecare dintre statele membre. Alaturi de conducerea Parlamentului European si a Comisiei Europene, vor fi prezentu si premieri si cancelari ai acestor state.

Pregatirile pentru summitul de pe data de 9 maai au inceput de mai bine de un an, facandu-se remarcate masurile de securitate luate, acestea fiind fara precedent. S-au inchis strazi si parcari, in aceasta zi nefiind permis nici traficul pietonal in centrul orasului. Traficul a fost restrictionat pe zeci de strazi.

Toate unitatile de cazare din oras sunt ocupate cu participantii la eveniment. Principalii lideri politici vor sta la singurul hotel de cinci stele din oras. Doi dintre politicienii care vor veni vor fi insotiti si de animalele de companie, pentru acestea rezervandu-se camere separate in hotel.

Culoarul de deplasare a inceput sa fie amenajat inca din noaptea de duminica spre luni. Acesta se afla intre Aeroportul International Sibiu si Piata Unirii. Delegatiile participante la Summit vor trece pe aici. „Lucrarile se vor desfasura pe cat posibil pe timpul noptii, pentru a nu afecta circulatia in timpul zilei. Acest culoar se va amenaja prin delimitarea a doua benzi de circulatie din cele patru disponibile cu ajutorul unor parapeti din material plastic. Pana in data de 9 mai, participantii la trafic vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restrictiile de circulatie urmand sa se instituie doar in data de 9 mai, intre orele 6.00 si 20.00”, au transmis reprezentanti de la Primaria Sibiu.